PSJ realizuje špičkové golfové hřiště projektu Oaks Prague

27. června 2017 - Tiskové zprávy

PSJ ve sdružení se firmou HB Golf pokračuje v realizaci golfového hřiště s licencí PGA Czech National, které se stane součástí unikátního rezidenčního projektu Oaks Prague. Rodí se nedaleko Prahy u obce Nebřenice a ves s jednopatrovým klasicistním zámečkem změní k nepoznání. Projekt vznikne na pozemku o rozloze 140 hektarů a stane se lákavou adresou pro 250 rodin.

PSJ realizuje špičkové golfové hřiště projektu Oaks Prague

Nedílnou součástí komplexu Oaks Prague bude golfové hřiště s licencí PGA Czech National, které díky pravidelnému dohledu profesionálů z Professional Golfers' Association garantuje nejvyšší úroveň mezinárodních turnajových hřišť. Jeho vybudování vyžaduje nemálo času a úsilí, tudíž představuje jednu z prvních fází realizace Oaks Prague. Vybudováním hřiště byla pověřena Divize Specializace akciové společnosti PSJ ve sdružení s odbornou firmou HB Golf. Toto uskupení nejprve od října 2016 do konce března 2017 provedlo úvodní etapu prací, kterou tvořila realizace základních hrubých terénních úprav golfového hřiště a modelace budoucího golfového areálu na ploše 25 hektarů.

Úspěšné zvládnutí I. etapy se stalo předpokladem k tomu, aby práce firem PSJ a HB Golf mohla pokračovat i v dalších fázích díla. Tyto fáze se rozeběhly 28. března předáním staveniště, přičemž obsahují dva zásadní úkoly – realizaci rozsáhlých inženýrských sítí a vybudování špičkového golfového hřiště. Předpokládají ukončení na jaře roku 2019.

Výrobní kapacity Divize Specializace PSJ se soustředí na realizaci velkého rozsahu inženýrských sítí. „Vybudujeme vodovodní přivaděč z nedaleké obce Chomutovice, vodovody na užitkovou vodu, dešťovou a splaškovou kanalizaci, a dále rozvody slaboproudého a vysokého napětí. Součástí naší dodávky je též výstavba čističky odpadních vod, hlavní akumulační nádrže, realizace příslušných čerpacích stanic na závlahovou vodu a též vodojemu, který bude sloužit jak pro závlahu golfového hřiště, tak i rodinných domů. Očekáváme, že do prací budou zapojena naše střediska železobetonových monolitických konstrukcí a HSV,“ sdělil stavbyvedoucí Ondřej Marek z Divize Specializace PSJ.

Garantem zhotovení vlastního golfového hřiště s osmnácti jamkami je firma HB Golf, která hrubě připravenou plochu převzala v červnu letošního roku. „Hřiště bude mít jeden z nejrozsáhlejších drenážních a závlahových systémů v Česku. Součástí dodávky je modelace jednotlivých herních prvků a též vybudování přírodních překážek. Každá z osmnácti jamek bude disponovat nezbytnými herními prvky, jakými jsou odpaliště, fairway a greeny. Navíc celé hřiště bude patřeno unikátním povrchem, který je označováno jako sand capping. Jde o hřiště oseté do pískového lože,“ informoval Milan Kolář, ředitel společnosti HB Golf.

Oaks Prague

Exkluzivní městečko Oaks Prague vyroste uprostřed překrásné české krajiny na jihovýchodním cípu Prahy, nedaleko Říčan. Uskutečněn bude projekt světové úrovně, do něhož je zapojeno devatenáct významných architektů a architektonických studií. Jeho centrem bude zámeček Nebřenice z 19. století, který projde kompletní rekonstrukcí podle návrhu slavného britského architekta Johna Pawsona, jenž důsledně respektuje místní historické a kulturní dědictví. V zrekonstruované budově zámku a nově postavených křídlech najde místo Oaks Boutique Hotel, Wellness & Spa, luxusní restaurace, konferenční centrum, golfový klub a vinný bar.

Velkorysý urbanistický plán vychází ze studie staročeských vesnic a vytváří funkční prostor pro plnohodnotný rodinný život, soužití s přáteli, volný čas dětí, odpočinek i sportovní vyžití. Záměrem developerské společnosti Arendon je, aby základní služby byly k dispozici již při nastěhování prvních rezidentů. Postupně tak vznikne školka, prodejna potravin, pošta, restaurace, kavárna či pekařství. V komplexu bude zajištěna i kyvadlová doprava na stanici metra Chodov, non-stop concierge nebo bezpečnostní služba.